Cash-back offer from 1st to 8th February 2023. Get flat 10% cash-back credited to your account for a minimum transaction of $50. Post Your Question Today!

Question DetailsNormal
$ 15.00

TEST BANK for Lever-Duffy and McDonald Teaching and Learning with Technology 3rd Ed by Al P. Mizell

Question posted by
Online Tutor Profile
request

Chapter 1 Theoretical Foundations..................................................................................................1
Chapter 2 Designing and Planning Technology‐Enhanced Instruction ...................................14
Chapter 3 Computers in the Learning Environment...................................................................25
Chapter 4 Digital Technologies in the Classroom .......................................................................37
Chapter 5 Administrative Software...............................................................................................47
Chapter 6 Academic Software........................................................................................................58
Chapter 7 The Internet and the World Wide Web.......................................................................69
Chapter 8 Using the Web for Teaching and Learning.................................................................78
Chapter 9 Audiovisual Technologies ............................................................................................87
Chapter 10 Distance Education: Using Technology to Redefine the Classroom.......................99
Chapter 11 Issues in Implementing Technology in Schools.......................................................108
Chapter 12 Technology, Teaching, and You.................................................................................119
Chapter 1 Theoretical Foundations
True/False Questions
1) The national expectation for teachers in the use of technology appears to be a recognition that
teachers arenʹt media experts, so lessons involving the use of technology should allow the
educational technology specialists to coordinate this use.
Answer: FALSE
Page Ref: 2 & 6
2) A broad definition of learning is a transfer of knowledge that can be ensured only when all
components of the process have been incorporated into the learning event.
Answer: TRUE
Page Ref: 10
3) Technology is considered to be a means to an end and not an end in itself.
Answer: TRUE
Page Ref: 11
4) An example of a psychological barrier to effective communications is the failure of the teacher
to provide for individual learning styles.
Answer: TRUE
Page Ref: 14
5) Instructional messages sent out by the teacher may be distorted by the belief system held by
the student. This would be an example of a personal filter barrier to effective communication.
Answer: TRUE
Page Ref: 14
6) There are several theories of learning described in the literature. You should select the correct
one because use of the wrong theories may seriously interfere with your studentsʹ learning
opportunities.
Answer: FALSE
Page Ref: 18
7) The way people think is referred to as their cognitive style.
Answer: TRUE
Page Ref: 20
8) Although oneʹs preferred thinking style canʹt be measured, we know from a personʹs
socioeconomic status what his or her style is probably going to be.
Answer: FALSE
Page Ref: 20
9) Gardnerʹs theory of multiple intelligences relies on the innate differences in the races to help
identify the learning styles for students.
Answer: FALSE
Page Ref: 24
2 · Test Bank
10) The term educational technology basically refers to audiovisual equipment and its use in
education today.
Answer: FALSE
Page Ref: 30-31
11) Thomas Edison predicted that the movie projector would replace teachers.
Answer: TRUE
Page Ref: 29
12) Any prediction that a new technology will replace teachers is generally considered to be
unrealistic.
Answer: TRUE
Page Ref: 29
13) Skinnerʹs behaviorist theory led to the development of programmed instructional learning
materials in the 1950s-1960s.
Answer: TRUE
Page Ref: 31
14) Jean Piaget, one of the early constructivists, identified key developmental stages that affect
learning.
Answer: TRUE
Page Ref: 17 & 19
15) Environmental factors, psychological factors, and personal filters can impede learning.
Answer: TRUE
Page Ref: 13-14
16) Cognitive styles refer to the individualʹs tendencies and preferences in relation to thinking.
Answer: TRUE
Page Ref: 20
17) Multiple intelligences can best be measured by the Stanford-Binet IQ test.
Answer: FALSE
Page Ref: 24
18) NETS standards define how networking should be used in schools and across districts.
Answer: FALSE
Page Ref: 6
19) B. F. Skinner is one of the key cognitivists to suggest that learning styles are critical factors in
explaining learning.
Answer: FALSE
Page Ref: 15
20) In a systems view of teaching, learning, and technology, the interrelationship of all three is
considered as a holistic process in which all variables are considered in relation to each
component and the whole.
Answer: TRUE
Page Ref: 26-27
Chapter 1 · 3
21) The learning environment refers to all of the elements that make up the design and
implementation of instruction.
Answer: TRUE
Page Ref: 18
22) Current computer-assisted instructional software is an outgrowth of behaviorist programmed
instructions popular in the 1960s.
Answer: TRUE
Page Ref: 31
23) Learning styles are a collection of preferences related to how one learns.
Answer: TRUE
Page Ref: 22
24) When examining teaching and learning as communication, one must consider the personal
filters that can act as barriers to effective and accurate communication.
Answer: TRUE
Page Ref: 14
25) The introduction of television into schools revolutionized education and the way that teaching
and learning occur today.
Answer: FALSE
Page Ref: 30
26) Teaching is a systematic, planned sequence of events that facilitates the communication of an
idea, concept, or skill to a learner.
Answer: TRUE
Page Ref: 25
27) When a teacher concentrates on perfecting the style of teaching that fits closest with his or her
own learning styles, some students with different learning styles may suffer.
Answer: TRUE
Page Ref: 26
28) Because technology supports teaching and learning, it is important to select your technology in
the early stages of holistic planning.
Answer: FALSE
Page Ref: 27
29) Media refers to different means of communication.
Answer: TRUE
Page Ref: 5
4 · Test Bank
Multiple Choice Questions
1) The definition of educational technology as ʺthe theory and practice of design, development,
utilization, management, and evaluation of processes and resources for learning,ʺ was
developed by
A) AECT.
B) ISPI.
C) ISTE.
D) NETS·T.
Answer: A
Page Ref: 5
2) You have a student who does his homework accurately and on time. When you return it, you
orally commend him and smile. This is an example of
A) trial and error.
B) connectionism.
C) classical conditioning.
D) behaviorism.
Answer: D
Page Ref: 15
3) In the communication process, which of the following is NOT one of the three major variables
that can interfere with the communication of ideas?
A) physical factors
B) environmental factors
C) psychological factors
D) personal filters
Answer: A
Page Ref: 13-14
4) A student who just experienced a traumatic event in the hallway is likely to have what type of
interference with effective communication in the classroom?
A) physical factors
B) environmental factors
C) psychological factors
D) personal filters
Answer: C
Page Ref: 14
5) Those who see learning as a response to outside stimuli fall into which theoretical camp?
A) cognitivists
B) behaviorists
C) cognitive constructivists
D) social constructivists
Answer: B
Page Ref: 15
Chapter 1 · 5
6) If you follow parts of each theory as they fit with your learning objective, then you might be
called
A) a behaviorist.
B) a cognitivist.
C) a social constructivist.
D) an eclectic instructor.
Answer: D
Page Ref: 18
7) One of the more widely used cognitive style instruments to measure a personʹs cognitive
preferences is the
A) SAT.
B) GRE.
C) Miller Analogy.
D) MBTI.
Answer: D
Page Ref: 20
8) Musical intelligence, spatial intelligence, and kinesthetic intelligence are but three of the nine
types of intelligence postulated by
A) Gagne´.
B) Garden.
C) Gardner.
D) Skinner.
Answer: C
Page Ref: 24
9) Every Saturday night, Belle and Chase look forward to going to the local YMCA to square
dance. Which type of intelligence is prominent in this activity?
A) spatial
B) intrapersonal
C) logical-mathematical
D) kinesthetic
Answer: D
Page Ref: 24-25
10) The purpose of IQ tests is to
A) predict scholastic performance.
B) identify personality types.
C) describe preferred learning style.
D) define cognitive style.
Answer: A
Page Ref: 23
6 · Test Bank
11) The two major national organizations that have set standards and definitions that reflect the
need for educators to have a solid command of educational technology skills are
A) AECT and ISPI.
B) NETS·T and ISPI.
C) ISTE and AECT.
D) ISPI and ISTE.
Answer: C
Page Ref: 6
12) Which expensive and rather passive AV technology became popular in schools in the 1950s,
faded into a decline by the mid-1960s, but is still being used in schools?
A) language labs
B) speech compression
C) television
D) speaker phones
Answer: C
Page Ref: 30
13) As with the research on the use of objectives, it was found by the 1960s through educational
research and a lack of student interest and motivation that learning was not significantly
improved by the use of
A) computers.
B) language labs.
C) television.
D) programmed instruction.
Answer: D
Page Ref: 31
14) If you designed a lesson following the concept of behaviorism, after a student gave a
response, you would give her
A) instructions to continue on through the test after answering each item.
B) feedback as to whether she was correct.
C) another assignment.
D) time out.
Answer: B
Page Ref: 31
15) The collection of theories that suggest learning is a set of acquired behaviors in response to the
rewards, punishments, and withheld responses is the perspective held by
A) constructivists.
B) behaviorists.
C) eclectics.
D) cognitivists.
Answer: B
Page Ref: 15
Chapter 1 · 7
16) The theorist best know for the multiple intelligence theory is
A) B. F. Skinner.
B) Lev Vygotsky.
C) Robert Gagne´.
D) Howard Gardner.
Answer: D
Page Ref: 24
17) Both cognitivists and constructivists recognize learning as
A) a response to stimuli.
B) a function of brain physiology.
C) a mental process.
D) a reaction to reward and punishment.
Answer: C
Page Ref: 16
18) Three of the key learner characteristics about which a teacher should be aware include
A) learning style, cognitive style, and types of intelligence.
B) IQ score, NETS score, and reaction time.
C) MBTI profile, ISTE score, and IQ score.
D) reaction time, dominant intelligence, and IQ.
Answer: A
Page Ref: 19
19) A teacherʹs own teaching style is usually a function of
A) the number of methods courses taken.
B) his or her own personal learning and cognitive preferences.
C) whether he or she has had a comprehensive educational technology course.
D) number of years of teaching experience.
Answer: B
Page Ref: 25
20) In the evolution of educational technology, the audiovisual movement
A) preceded the use of models and manipulatives.
B) came into existence with the first motion media, early movies.
C) no longer has any impact in todayʹs classrooms.
D) has all but replaced the digital movement.
Answer: B
Page Ref: 29
21) Today, educational technology typically is considered to include
A) only digital media.
B) all types of learning resources and the systems needed to use them.
C) primarily audio and visual media.
D) print, models, and manipulatives.
Answer: B
Page Ref: 5
8 · Test Bank
22) Your purpose in studying educational technology is to
A) enable your students to use productivity software.
B) help you teach students to become technical experts.
C) acquaint you with technology you can use to teach and help your students learn.
D) train your students to fix the computers in their classrooms.
Answer: C
Page Ref: 10
23) Personal religious beliefs and cultural views that may alter a studentʹs perception of the
information communicated by a teacher are an example of
A) personal filters.
B) learning styles.
C) multiple intelligences.
D) cognitive styles.
Answer: A
Page Ref: 14
24) Social constructivism is a perspective on learning that suggests learning is
A) the result of the collaboration of learners to construct knowledge.
B) behavior modified by reward and punishment.
C) a developmental process correlated to age.
D) the result of assimilation and accommodation.
Answer: A
Page Ref: 18
25) If a teacher asks his students to gather information that supports creationism and also to
gather information that supports evolution as theories of creation, he may be trying to help
students learn while avoiding distortion due to the studentsʹ unconscious use of
A) filters.
B) learning styles.
C) CliffsNotes.
D) telepathy.
E) crib notes.
Answer: A
Page Ref: 14
26) Asserting that children build cognitive structures during all developmental stages makes
Piaget a
A) behaviorist.
B) constructivist.
C) cognitivist.
D) socialist.
E) social reconstructivist.
Answer: B
Page Ref: 17
Chapter 1 · 9
27) The cognitive preferences of extroversion, sensing, thinking, and judging are an essential part
of which of these instruments?
A) 16 pf
B) ILS
C) MI
D) MBTI
Answer: D
Page Ref: 21
28) If an instructor assigns gifted students a long-term project in which they can select to
videotape their construction of models, conduct interviews, design display booths, or record
informational audiotapes, the teacher is striving to accommodate
A) different age groups.
B) technology integration.
C) gender differences.
D) administrative policies.
E) different learning styles.
Answer: E
Page Ref: 23
29) Early CAI has evolved into
A) programmed instruction.
B) multimedia software.
C) differentiated instruction.
D) virtual reality.
Answer: B
Page Ref: 32
10 · Test Bank
Matching Questions
Match the following people with their descriptions.
1) B. F. Skinner
Page Ref: 31
2) Howard Gardner
Page Ref: 24
3) Robert Gagne´
Page Ref: 18
4) Albert Bandura
Page Ref: 18-19
5) Thomas Alva Edison
Page Ref: 29
6) Alfred Binet
Page Ref: 23
7) Louis Terman
Page Ref: 23
8) Isabel Briggs Myers
Page Ref: 21
9) Jean Piaget
Page Ref: 17
A) Adapted the French Binet IQ test
for use in the United States
B) Predicted that motion media
would replace teachers
C) Social constructivist supporting a
collaborative group of learners
D) Theorized that children build
cognitive structures as they
mature
E) Created the programmed
instruction using behaviorist
principals
F) A cognitive constructivist who
used a systems approach for
instruction
G) Developed the theory of multiple
intelligences
H) Codeveloper of the MBTI
I) French psychologist who
developed a test to help predict
school success
1) E 2) G 3) F 4) C 5) B 6) I
7) A 8) H 9) D
Chapter 1 · 11
Match the term with its meaning.
10) ISTE NETS·T
Page Ref: 5
11) Multiple intelligences
Page Ref: 24
12) Constructivism
Page Ref: 16
13) Behaviorism
Page Ref: 15
14) Cognitivism
Page Ref: 16
15) Learning style
Page Ref: 22-23
16) Cognitive style
Page Ref: 20
17) Teaching Style
Page Ref: 25-26
18) Personal filters
Page Ref: 14
19) Communications cycle
Page Ref: 12
20) Feedback
Page Ref: 12
A) The perspective that views
learning as responses to stimuli
B) Messages sent from sender to
receiver and back again through
personal filters
C) A project by ISTE called the
National Educational Technology
Standards for Teachers
D) Learning preferences based on
sensory dominance
E) Beliefs or views that can interfere
with understanding
F) The perspective that views
learning as a thought process
G) Different talents or inherent
capabilities
H) Messages returned by the receiver
I) Preferences in terms of how one
thinks
J) The perspective that views
learning as the connection of new
knowledge to previous
knowledge
K) None of these
10) C 11) G 12) J 13) A 14) F 15) D
16) I 17) K 18) E 19) B 20) H
Short Answer Questions
1) Define instructional technology as used by educators.
Answer: Any media used by educators in support of the teaching and learning process.
Page Ref: 5
2) Briefly describe negative reinforcement.
Answer: Punishment producing a desired response.
Page Ref: 15
3) Piaget, Papert, Bruner, and Bandura may all be classified as what type of theorists?
Answer: Constructivist
Page Ref: 17-19
12 · Test Bank
4) Name the theory of intelligence that Gardner proposes.
Answer: Multiple intelligences
Page Ref: 24
5) State which learning theory you believe is closest to your own philosophy of teaching and give
examples to support your position.
Answer: Individual answers; page 19 gives a list of such theorists and applications.
Page Ref: 19
6) Name and briefly describe the nine intelligences theorized by Gardner.
Answer: Linguistic, logical-mathematical, musical, spatial, bodily-kinesthetic, interpersonal,
intrapersonal, naturalistic, existential
Page Ref: 24
7) What is a learning environment, and what is the teacherʹs role in its creation?
Answer: The learning environment is all the elements that make up the design and
implementation of instruction, including learning theory; teachers design all aspects of
the environment.
Page Ref: 18
8) What is the Myers-Briggs Type Indicator?
Answer: The MBTI is an instrument designed by Myers and Briggs that measures cognitive style
preferences.
Page Ref: 20-21
9) Contrast teaching and learning.
Answer: Teaching is a systematic planned sequence of events that communicates ideas, concepts,
or skills to learners; learning is the incorporation of knowledge and skills.
Page Ref: 25 & 10
10) Describe the steps in the communication cycle.
Answer: Sender sends messages impacted by his or her own psychological and environmental
factors; these messages pass through the senderʹs personal filters; the receiver interprets
the message through his or her own filters and understands them within the framework
of his or her own psychological and environmental factors; receiver returns feedback to
the sender via the same system.
Page Ref: 12-13
11) In which view of learning, or perspective, is the learner considered to be passive?
Answer: behaviorism
Page Ref: 15
Essay Questions
1) Consider a lesson on the American Revolution being taught by a behaviorist, a cognitivist, and
a constructivist teacher. How might the emphasis in the lesson or its presentation differ based
on each teacherʹs understanding of how learning occurs? Give examples to support your
views.
Answer: Individual answers based on differences in theories.
Page Ref: 15-20
Chapter 1 · 13
2) Educational technology, in its broadest sense, has been included in instruction as long as classrooms
have existed. Briefly describe the evolution of educational technology from print to todayʹs digital age.
Answer: Include many of these from Interchapter 1: 1600s, quill pens & slates-primers-wall
charts-models-manipulatives-educational
museums-films/movies-behaviorism-AECT (from NEA/DAVI)-radio-objectives
(Tyler)-instructional technologists-multiple media-ITV-Bloomʹs
taxonomy-programmed instruction-ID system (Gagne´)-PBS/NER (NPR)-cognitive
approach-personal computers-CAI-constructivism, computer-based technologies, VR,
digital assistants-WWW-mobile devices (and WiFi)-Internet expansion, grid.
Page Ref: 38-41
Chapter 2 Designing and Planning
Technology-Enhanced Instruction
True/False Questions
1) The learning environment includes the space but not the facilities in which learning takes
place.
Answer: FALSE
Page Ref: 56
2) Myers and Briggs did extensive work matching learning styles to a variety of factors,
including the physical environment.
Answer: FALSE
Page Ref: 56
3) The Design-Plan-Act system is a three-part system that is designed to help teachers plan the
learning environment and activities.
Answer: TRUE
Page Ref: 46
4) An effective model for designing instruction systematically is known as the DID model.
Answer: TRUE
Page Ref: 46
5) Probably the most influential theorist to develop a model for the systematic design of
instruction is Robert Gagne´.
Answer: TRUE
Page Ref: 47-48
6) Feedback that occurs while learning is still going on results in changes during instruction.
This type of feedback is known as formative evaluation.
Answer: TRUE
Page Ref: 48
7) One of the first steps in the DID instructional design model is to analyze the background and
characteristics of the learners.
Answer: TRUE
Page Ref: 49-51
8) The second step in the DID process is to write performance objectives.
Answer: TRUE
Page Ref: 51-56
9) Teaching methods and media are essentially the same thing.
Answer: FALSE
Page Ref: 45
Chapter 2 · 15
10) An effective and experienced teacher will find the time to prepare each lesson using a detailed
instructional design model, making sure that each step is fully documented and followed.
Answer: FALSE
Page Ref: 66
11) A lesson plan will follow the same general steps as the instructional design model.
Answer: TRUE
Page Ref: 66
12) Teaching and learning, at their core, are simply processes of good (i.e., effective)
communication.
Answer: TRUE
Page Ref: 72
13) According to Dunn and Dunn, changes to the physical environment have little impact on
student learning.
Answer: FALSE
Page Ref: 56-57
14) Unlike the Gagne´ model, the DID model does not follow a systems design when planning
instruction.
Answer: FALSE
Page Ref: 47-48
15) The DPA system includes a design phase, a plan phase, and an action phase.
Answer: TRUE
Page Ref: 46
16) In the ʺKnow the Learnersʺ step of the DID model, a teacher should focus primarily on IQ
scores on standardized tests.
Answer: FALSE
Page Ref: 49
17) Formative feedback is feedback that occurs at the end of an instructional process.
Answer: FALSE
Page Ref: 48
18) The lowest level of Bloomʹs taxonomy representing knowledge outcomes is the evaluation
level.
Answer: FALSE
Page Ref: 54
19) When establishing the learning environment, the key concern is arranging children so they sit
in appropriate social grouping.
Answer: FALSE
Page Ref: 56-57
20) Teaching strategies are the methods you select to assist students in achieving the objectives.
Answer: TRUE
Page Ref: 59
16 · Test Bank
21) The principles and methods of instruction are referred to as pedagogy.
Answer: TRUE
Page Ref: 59
22) The first step in the pedagogical cycle is to provide preorganizers to orient students to the
lesson.
Answer: TRUE
Page Ref: 60
23) Performance objectives typically include holistic verbs such as understand and appreciate.
Answer: FALSE
Page Ref: 52-53
24) Design revision is necessary to continually improve an instructional design to ensure its
quality and effectiveness.
Answer: TRUE
Page Ref: 62
25) A lesson plan differs from an instructional design in that the lesson plan focuses on what will
happen day-to-day in the classroom.
Answer: TRUE
Page Ref: 66
26) An instructional action plan is a lessonʹs to-do list to fully prepare for implementing a lesson.
Answer: TRUE
Page Ref: 69
27) A well-planned instructional design requires careful consideration of which technology
should be used and how it will be implemented.
Answer: TRUE
Page Ref: 62
28) Instructional media and technology play a supporting role in instruction rather than a starring
role.
Answer: TRUE
Page Ref: 61
Multiple Choice Questions
1) All of the following are among the roles of instructional objectives except:
A) Insure the learning experiences include the different cognitive levels.
B) Provide for generic behaviors, such as understanding a topic.
C) Help focus on student outcomes.
D) Help provide direction for the teacher.
Answer: B
Page Ref: 52

Available Answer
$ 15.00

[Solved] TEST BANK for Lever-Duffy and McDonald Teaching and Learning with Technology 3rd Ed by Al P. Mizell

  • This solution is not purchased yet.
  • Submitted On 15 Feb, 2022 04:54:26
Answer posted by
Online Tutor Profile
solution
Chapter 1 Theoretical Foundations..................................................................................................1 Chapter 2 Designing and Planning Technology‐Enhanced Instruction ...................................14 Chapter 3 Computers in the Learning Environment...................................................................25 Chapter 4 Digital Technologies in the Classroom .......................................................................37 Chapter 5 Administrative Software...............................................................................................47 Chapter 6 Academic Software........................................................................................................58 Chapter 7 The Internet and the World Wide Web.......................................................................69 Chapter 8 Using the Web for Teaching and Learning.................................................................78 Chapter 9 Audiovisual Technologies ............................................................................................87 Chapter 10 Distance Education: Using Technology to Redefine the Classroom.......................99 Chapter 11 Issues in Implementing Technology in Schools.......................................................108 Chapter 12 Technology, Teaching, and You.................................................................................119 Chapter 1 Theoretical Foundations True/False Questions 1) The national expectation for teachers in the use of technology appears to be a recognition that teachers arenʹt media experts, so lessons involving the use of technology should allow the educational technology specialists to coordinate this use. Answer: FALSE Page Ref: 2 & 6 2) A broad definition of learning is a transfer of knowledge that can be ensured only when all components of the process have been incorporated into the learning event. Answer: TRUE Page Ref: 10 3) Technology is considered to be a means to an end and not an end in itself. Answer: TRUE Page Ref: 11 4) An example of a psychological barrier to effective communications is the failure of the teacher to provide for individual learning styles. Answer: TRUE Page Ref: 14 5) Instructional messages sent out by the teacher may be distorted by the belief system held by the student. This would be an example of a personal filter barrier to effective communication. Answer: TRUE Page Ref: 14 6) There are several theories of learning described in the literature. You should select the correct one because use of the wrong theories may seriously interfere with your studentsʹ learning opportunities. Answer: FALSE Page Ref: 18 7) The way people think is referred to as their cognitive style. Answer: TRUE Page Ref: 20 8) Although oneʹs preferred thinking style canʹt be measured, we know from a personʹs socioeconomic status what his or her style is probably going to be. Answer: FALSE Page Ref: 20 9) Gardnerʹs theory of multiple intelligences relies on the innate differences in the races to help identify the learning styles for students. Answer: FALSE Page Ref: 24 2 · Test Bank 10) The term educational technology basically refers to audiovisual equipment and its use in education today. Answer: FALSE Page Ref: 30-31 11) Thomas Edison predicted that the movie projector would replace teachers. Answer: TRUE Page Ref: 29 12) Any prediction that a new technology will replace teachers is generally considered to be unrealistic. Answer: TRUE Page Ref: 29 13) Skinnerʹs behaviorist theory led to the development of programmed instructional learning materials in the 1950s-1960s. Answer: TRUE Page Ref: 31 14) Jean Piaget, one of the early constructivists, identified key developmental stages that affect learning. Answer: TRUE Page Ref: 17 & 19 15) Environmental factors, psychological factors, and personal filters can impede learning. Answer: TRUE Page Ref: 13-14 16) Cognitive styles refer to the individualʹs tendencies and preferences in relation to thinking. Answer: TRUE Page Ref: 20 17) Multiple intelligences can best be measured by the Stanford-Binet IQ test. Answer: FALSE Page Ref: 24 18) NETS standards define how networking should be used in schools and across districts. Answer: FALSE Page Ref: 6 19) B. F. Skinner is one of the key cognitivists to suggest that learning styles are critical factors in explaining learning. Answer: FALSE Page Ref: 15 20) In a systems view of teaching, learning, and technology, the interrelationship of all three is considered as a holistic process in which all variables are considered in relation to each component and the whole. Answer: TRUE Page Ref: 26-27 Chapter 1 · 3 21) The learning environment refers to all of the elements that make up the design and implementation of instruction. Answer: TRUE Page Ref: 18 22) Current computer-assisted instructional software is an outgrowth of behaviorist programmed instructions popular in the 1960s. Answer: TRUE Page Ref: 31 23) Learning styles are a collection of preferences related to how one learns. Answer: TRUE Page Ref: 22 24) When examining teaching and learning as communication, one must consider the personal filters that can act as barriers to effective and accurate communication. Answer: TRUE Page Ref: 14 25) The introduction of television into schools revolutionized education and the way that teaching and learning occur today. Answer: FALSE Page Ref: 30 26) Teaching is a systematic, planned sequence of events that facilitates the communication of an idea, concept, or skill to a learner. Answer: TRUE Page Ref: 25 27) When a teacher concentrates on perfecting the style of teaching that fits closest with his or her own learning styles, some students with different learning styles may suffer. Answer: TRUE Page Ref: 26 28) Because technology supports teaching and learning, it is important to s...
Buy now to view the complete solution
Other Similar Questions
User Profile
NUMBE...

Health and Health Care Delivery in Canada 2nd Edition Test Bank

Chapter 1: The History of Health Care in Canada MULTIPLE CHOICE 1. When and where was Canada’s first medical school established? a. Saskatoon, in 1868 b. Ottawa, in 1867 c. Montreal, in 1825 d. Kingston, in 1855 ANS: C...
User Profile
Acade...

ATI Pharmacology Proctored Exam Test Bank

ATI Pharmacology Proctored Exam Test Bank ATI Pharmacology Proctored Exam Test Bank ATI Pharmacology Proctored Exam Test Bank...
User Profile
docto...

PATHOPHYSIOLOGY 9TH EDITION MCCANCE & HUETHER TEST BANK

Chapter 01: Cellular Biology Huether & McCance: Understanding Pathophysiology, 6th Edition MULTIPLE CHOICE 1. A student is observing a cell under the microscope. It is observed to have supercoiled DNA with histones. Which...
User Profile
docto...

ATI TEAS 7 Exam Test Bank 300+ Questions with Answers Latest 2022/2023

ATI TEAS 7 Exam Test Bank 300+ Questions with Answers Latest 2022/2023 1. How are carbohydrates used by the body? Choose ALL answers that apply. • structure • Communication • storage • Recognition 2. What type...
User Image
ethan...

Test Bank Davis Advantage for Fundamentals Of Nursing (2 Volume Set) 4th Edition Judith M

Test Bank Davis Advantage for Fundamentals Of Nursing (2 Volume Set) 4th Edition Judith M...

The benefits of buying study notes from CourseMerits

homeworkhelptime
Assurance Of Timely Delivery
We value your patience, and to ensure you always receive your homework help within the promised time, our dedicated team of tutors begins their work as soon as the request arrives.
tutoring
Best Price In The Market
All the services that are available on our page cost only a nominal amount of money. In fact, the prices are lower than the industry standards. You can always expect value for money from us.
tutorsupport
Uninterrupted 24/7 Support
Our customer support wing remains online 24x7 to provide you seamless assistance. Also, when you post a query or a request here, you can expect an immediate response from our side.
closebutton

$ 629.35