Cash-back offer from 25th to 31st January 2023. Get flat 10% cash-back credited to your account for a minimum transaction of $50. Post Your Question Today!

Question DetailsNormal
$ 20.00

TEST BANK MARKETING LAMB C., JR.., HAIR J., JR.., MCDANIEL C., FARIA A

Question posted by
Online Tutor Profile
request

MULTIPLE CHOICE
1. What is the definition of marketing?
a. planning sales campaigns
b. selling
c. advertising and promotion activities
d. a philosophy that stresses customer satisfaction
ANS: D PTS: 1 DIF: Definition REF: p. 4
OBJ: 1 BLM: Remember
2. A business is concerned with many day-to-day activities. Some of the most important are the
planning and conception of the product or service, its pricing policy, and the distribution strategy.
What are these activities part of?
a. human resources
b. production
c. marketing
d. accounting
ANS: C
This description contains three of the four main activities included in the marketing function.
Many students may mistakenly believe that marketing is concerned only with promotion.
PTS: 1 DIF: Comprehension REF: p. 4
OBJ: 1 BLM: Remember
3. Which of the following is a set of activities used to implement a management orientation that
stresses customer satisfaction?
a. a control system
b. customer management
c. planning strategy
d. marketing
ANS: D PTS: 1 DIF: Definition REF: p. 4
OBJ: 1 BLM: Remember
4. Marketing is an organizational function and a set of processes for creating, communicating, and
delivering which one of the following to customers?
a. sales
b. benefits
c. satisfaction
d. value
ANS: D PTS: 1 DIF: Definition REF: p. 4
OBJ: 1 BLM: Remember
1-2 Copyright © 2012 Nelson Education Limited
5. The idea that people give up something in order to receive something that they would rather have
is a key ingredient in marketing. What is this called?
a. exchange
b. synergy
c. reciprocity
d. promotion
ANS: A PTS: 1 DIF: Definition REF: p. 4
OBJ: 1 BLM: Remember
6. What must happen in order for exchange to occur?
a. Each party must have something of value to the other party.
b. A profit-oriented organization must be involved.
c. Organized marketing activities must also occur.
d. Money or other legal tender is required.
ANS: A
Exchange involves the trade of items of value, but does not necessarily involve formal
organizations, profit, or money/legal tender.
PTS: 1 DIF: Comprehension REF: p. 4
OBJ: 1 BLM: Remember
7. For an exchange to take place, what must happen?
a. At least one person must have something of value.
b. Each party must feel obligated to accept the offer.
c. Money must be present.
d. There must be at least two parties.
ANS: D PTS: 1 DIF: Comprehension
REF: p. 4 OBJ: 1 BLM: Remember
8. Why is the concept of exchange important to marketing?
a. Marketing activities help to create exchange.
b. Money is the only medium of exchange for business marketers.
c. Exchange provides money to marketers.
d. Marketing activities are a requirement for exchange to take place.
ANS: A
Marketing activities help the exchange to take place, but marketing can occur without an
exchange.
PTS: 1 DIF: Comprehension REF: p. 4
OBJ: 1 BLM: Remember
Copyright © 2012 Nelson Education Limited 1-3
9. Kurt Meyer wants to sell a Model T Ford that he inherited from his grandfather. A preliminary
investigation has shown many people would be interested in this type of automobile. He has taken
out an advertisement in his local auto trade paper and provided customers with a toll-free number
to make an appointment to drive the car. He has also read in the auto trade papers that similar cars
to the one that he owns are selling for about $4,000. Before selling his Model T, what else should
Meyer find out?
a. whether the car can meet the demands of potential customers
b. how to promote the car to generate significant visibility for the ad
c. where the car should be located to secure optimum drive-up business
d. how to price the car so that customers will seek out his vehicle
ANS: A
For an exchange to take place, each party must have something the other values, the parties must
be able to communicate, and each party must believe that it is appropriate to deal with the other.
PTS: 1 DIF: Application REF: p. 4 OBJ: 1
BLM: Higher order
10. If the local chapter of the Canadian Diabetes Association (CDA) sponsors a free lifesaving course,
city residents will not have to pay to take the class. Why will an exchange take place?
a. The CDA does not have to communicate with class participants.
b. People who take the course have to give nothing of value in return.
c. Both the CDA and the people taking the course will trade something of value.
d. People can decide the course has no value.
ANS: C
If the course has no value, then an exchange cannot occur. Without communication, the exchange
of knowledge for time and energy cannot occur. In an exchange, each participant has something of
value to the other. For an exchange to occur, each party must believe it is desirable.
PTS: 1 DIF: Application REF: p. 4 OBJ: 1
BLM: Higher order
11. Four competing philosophies strongly influence the role of marketing and marketing activities
within an organization. Which if the following is a marketing management philosophy?
a. accounting orientation
b. sales orientation
c. profitability orientation
d. social networking orientation
ANS: B PTS: 1 DIF: Comprehension
REF: p. 5 OBJ: 2 BLM: Remember
1-4 Copyright © 2012 Nelson Education Limited
12. Firms with which of the following orientations focus on the internal capabilities of the firm rather
than on the desires and needs of the marketplace?
a. production
b. customer
c. marketing
d. sales
ANS: A PTS: 1 DIF: Definition REF: p. 5
OBJ: 2 BLM: Remember
13. A company that sets its goals and strategies based on what the current plant equipment can
produce, what products engineering can design, and what the company itself can do best, has
which of the following types of orientation?
a. exchange
b. sales
c. market
d. production
ANS: D PTS: 1 DIF: Definition REF: p. 5
OBJ: 2 BLM: Remember
14. Researchers at PPG Industries spent considerable time, effort, and money developing a bluish
windshield that would let in filtered sunlight but block out heat. Little market research was done,
but the scientists were convinced that this new product would be significantly better than existing
windshields even though they were more expensive and of a different colour than the current
models on the market. What type of orientation does PPG most likely have?
a. sales
b. customer
c. production
d. promotion
ANS: C
The questions asked before starting their new product were “What can we do best?” and “What
can we make with the equipment we already own?” This is a production orientation.
PTS: 1 DIF: Application REF: p. 5 OBJ: 2
BLM: Higher order
15. The owner of a company that produces copy paper once said, “People buy whatever copy paper is
the cheapest, so I spend my time trying to find ways I can cut my price.” What kind of orientation
toward marketing does this owner have?
a. production
b. sales
c. discount
d. customer
ANS: A
A focus on lowering costs and prices is typical of a production orientation.
PTS: 1 DIF: Application REF: p. 5 OBJ: 2
BLM: Higher order
Copyright © 2012 Nelson Education Limited 1-5
16. In which of the following situations is a firm with a production orientation most likely to survive?
a. when supply for the product it produces exceeds demand
b. when demand for the product it produces exceeds supply
c. when there are many small competitors in the marketplace
d. when needs of the marketplace are shifting
ANS: B
The production orientation can survive in the short term under a variety of conditions; however, if
market needs change, long-term survival is difficult.
PTS: 1 DIF: Comprehension REF: p. 5
OBJ: 2 BLM: Higher order
17. Which of the following orientations to marketing fails to consider whether what the firm produces
most efficiently also meets the needs of the marketplace?
a. customer
b. production
c. market
d. product
ANS: B
The production orientation forces a company to build whatever it builds best, that is, whatever it
has the experience and expertise in doing.
PTS: 1 DIF: Comprehension REF: p. 5
OBJ: 2 BLM: Remember
18. Mimi Couturier is a design company that specializes in formalwear for women. The company’s
fashion innovators use computer-assisted design software to create what they think women should
wear. The company regularly hires industry experts to examine construction work areas to find
waste and inefficiencies that can be eliminated. However, for the last two years Mimi Couturier
has lost money, and it has had to lay off some of its work force. What should the company do to
avoid this occurrence in future?
a. increase its sales force to find more potential customers for the firm
b. hire more retail efficiency experts to trace down any production problems
c. have someone to study its target market to see what needs and wants should be met by
Mimi Couturier
d. cut prices so that its prices are at least 10 percent below those of its competitors
ANS: C
Mimi Couturier has been production oriented. It should develop a marketing orientation, which
means the firm will produce only those items needed by its target market.
PTS: 1 DIF: Application REF: p. 5 OBJ: 2

Available Answer
$ 20.00

[Solved] TEST BANK MARKETING LAMB C., JR.., HAIR J., JR.., MCDANIEL C., FARIA A

  • This solution is not purchased yet.
  • Submitted On 12 Feb, 2022 10:20:39
Answer posted by
Online Tutor Profile
solution
MULTIPLE CHOICE 1. What is the definition of marketing? a. planning sales campaigns b. selling c. advertising and promotion activities d. a philosophy that stresses customer satisfaction ANS: D PTS: 1 DIF: Definition REF: p. 4 OBJ: 1 BLM: Remember 2. A business is concerned with many day-to-day activities. Some of the most important are the planning and conception of the product or service, its pricing policy, and the distribution strategy. What are these activities part of? a. human resources b. production c. marketing d. accounting ANS: C This description contains three of the four main activities included in the marketing function. Many students may mistakenly believe that marketing is concerned only with promotion. PTS: 1 DIF: Comprehension REF: p. 4 OBJ: 1 BLM: Remember 3. Which of the following is a set of activities used to implement a management orientation that stresses customer satisfaction? a. a control system b. customer management c. planning strategy d. marketing ANS: D PTS: 1 DIF: Definition REF: p. 4 OBJ: 1 BLM: Remember 4. Marketing is an organizational function and a set of processes for creating, communicating, and delivering which one of the following to customers? a. sales b. benefits c. satisfaction d. value ANS: D PTS: 1 DIF: Definition REF: p. 4 OBJ: 1 BLM: Remember 1-2 Copyright © 2012 Nelson Education Limited 5. The idea that people give up something in order to receive something that they would rather have is a key ingredient in marketing. What is this called? a. exchange b. synergy c. reciprocity d. promotion ANS: A PTS: 1 DIF: Definition REF: p. 4 OBJ: 1 BLM: Remember 6. What must happen in order for exchange to occur? a. Each party must have something of value to the other party. b. A profit-oriented organization must be involved. c. Organized marketing activities must also occur. d. Money or other legal tender is required. ANS: A Exchange involves the trade of items of value, but does not necessarily involve formal organizations, profit, or money/legal tender. PTS: 1 DIF: Comprehension REF: p. 4 OBJ: 1 BLM: Remember 7. For an exchange to take place, what must happen? a. At least one person must have something of value. b. Each party must feel obligated to accept th...
Buy now to view the complete solution
Other Similar Questions
User Profile
NUMBE...

Health and Health Care Delivery in Canada 2nd Edition Test Bank

Chapter 1: The History of Health Care in Canada MULTIPLE CHOICE 1. When and where was Canada’s first medical school established? a. Saskatoon, in 1868 b. Ottawa, in 1867 c. Montreal, in 1825 d. Kingston, in 1855 ANS: C...
User Profile
Acade...

ATI Pharmacology Proctored Exam Test Bank

ATI Pharmacology Proctored Exam Test Bank ATI Pharmacology Proctored Exam Test Bank ATI Pharmacology Proctored Exam Test Bank...
User Image
QuizM...

SOC 2001 Sociology Test Bank| Comprehensive Solutions

SOC 2001 Sociology Test Bank| Comprehensive Solutions SOC 2001 Sociology Test Bank| Comprehensive Solutions SOC 2001 Sociology Test Bank| Comprehensive Solutions SOC 2001 Sociology Test Bank| Comprehensive Solutions ...
User Image
ethan...

VNSG 1126 Basic Geriatric Nursing 7th Edition Williams Test Bank Latest Updated/2022-2023

VNSG 1126 Basic Geriatric Nursing 7th Edition Williams Test Bank Latest Updated/2022-2023...
User Image
hesig...

OpenStax Microbiology Test Bank Chapter 18: Adaptive Specific Host Defenses

OpenStax Microbiology Test Bank Chapter 18: Adaptive Specific Host Defenses...

The benefits of buying study notes from CourseMerits

homeworkhelptime
Assurance Of Timely Delivery
We value your patience, and to ensure you always receive your homework help within the promised time, our dedicated team of tutors begins their work as soon as the request arrives.
tutoring
Best Price In The Market
All the services that are available on our page cost only a nominal amount of money. In fact, the prices are lower than the industry standards. You can always expect value for money from us.
tutorsupport
Uninterrupted 24/7 Support
Our customer support wing remains online 24x7 to provide you seamless assistance. Also, when you post a query or a request here, you can expect an immediate response from our side.
closebutton

$ 629.35