**$ 34.03**

# HESI Dosage Calculations Practice Exam With Complete Solutions

- From Health Care, Nursing

- Emmaculate
- Rating : 0
- Grade :
**No Rating** - Questions : 0
- Solutions : 365
- Blog : 0
- Earned : $0.00

HESI Dosage Calculations Practice Exam With Complete Solutions

Using the conversion of 1 gram = 1000 mg: 0.1 gram = 100 mg 100 mg = 1

capsule

A client has a prescription for inamrinone (Inocor) 0.75 mg/kg IV bolus to

be delivered over 3 minutes. The client weighs 80 kg. Inamrinone is

available for injection 100 mg/20 ml. How many ml of inamrinone should

the nurse administer? (Enter numeric value only. If rounding is required,

round to the nearest tenth.) - 12

First calculate the mg/kg dosage needed: 0.75 mg x 80 kg = 60 mg

needed. Then calculate Desired / Have x ml 60 mg / 100 mg x 20 ml = 12

ml.

A client who had mitral valve replacement surgery receives a

prescription for dextrose 5% in water with 0.5 grams of dobutamine in

250 ml for IV infusion at a rate of 5 mcg/kg/minute. The client weighs 75

kg. The nurse should program the infusion pump to deliver how many

ml/hr? (Enter numeric value only. If rounding is required, round to the

nearest tenth.) - 11.3

First calculate the number of mcg/kg/minute: 5 x 75 = 375 mcg/minute.

Calculate the number of mcg/hour: 375 x 60 minutes = 22,500

mcg/hour. Next calculate the number of ml/hour needed to administer

22,500 mcg/hour: 500,000 mcg : 250 ml :: 22,500 mcg/ X ml 500,000X

= 5,625,000 X = 11.25 (rounded to 11.3 ml/hour).

A healthcare provider prescribes a continuous infusion of 0.9% sodium

chloride with pancuronium (Pavulon) 25 mg/250 ml at a rate of 0.1

mg/kg/hr for a client with coronary artery bypass grafting. The client

weighs 78 kg. The nurse should program the infusion pump to deliver how

many ml/hour? (Enter numeric value only. If rounding is required, round

to the nearest tenth. - 78

First calculate the number of mg the client will receive in 1 hour: 0.1 mg x

78 kg = 7.8 mg/hour. Next calculate the number of ml containing 7.8 mg

of medication: 25 mg : 250 ml :: 7.8 mg : X 25 mg/ 7.8 mg :: 250 ml/X 25X

= 1950 X = 78 ml/hour.

A client scheduled for surgery is to receive an IV infusion of 0.9% sodium

chloride with prochlorperazine edisylate (Compazine) 10 mg/50 ml over

30 minutes. The nurse should program the infusion pump to deliver how

many ml/hour? (Enter numeric value only.) - 100

Calculate: 50 ml : 30 minutes :: X ml : 60 minutes 50/X :: 30/60 3000 =

15X X = 100 ml

## [Solved] HESI Dosage Calculations Practice Exam With Complete Solutions

- This solution is not purchased yet.
- Submitted On 28 May, 2024 08:45:11

- Emmaculate
- Rating : 0
- Grade :
**No Rating** - Questions : 0
- Solutions : 365
- Blog : 0
- Earned : $0.00