Cash-back offer from May 20th to 25th, 2024: Get a flat 10% cash-back credited to your account for a minimum transaction of $50.Post Your Questions Today!

Question DetailsNormal
$ 46.00

Contemporary Nursing Issues, Trends, & Management Chapter 1-28 9th Edition

Question posted by
Online Tutor Profile
request

Test Bank For Contemporary Nursing Issues, Trends, & Management Chapter 1-28 9th Edition by Barbara Cherry, Susan R. Jacob
 
Chapter 01:The Evolution of Professional Nursing
MULTIPLE CHOICE
1. A client asks the nurse, ―Can you explain Medicare, an amendment to the Social Security Act?‖The nurse
responds that Medicare:
a. led to many hospitalclosings,along with a
decrease in acute care hospital–based nursing
care.
b. provided medical insurance to those younger
adults orchildren who were noteligible for 
private insurance because ofcatastrophic
illnesses such ascancer.
c. provided preventive care for women,
infants, and children.
d. ensured that individualsages 65 and olderand 
those with end-stage renal disease or permanent 
disabilities had health care insurance.
ANS: D
The Medicare program provides hospital insurance, Part A, and medical insurance, Part B, to all people ages 65 
and older who are eligible to receive Social Security benefits; people with total, permanent disabilities; and
people with end-stage renal disease.
DIF: Comprehension REF: p. 14
2. Acomparison of nursing in the 1980s to nursing in the 1990s reveals that:
a. in the 1990s nursing experienced a
significant reduction occurred in
preventable diseases caused by
unsafe/unhealthylifestyles.
b. tuberculosis was the primaryconcern for
nursing in the 1980s, whereas the AIDS
epidemic emerged and was its focus during the
1990s.
c. a decrease in ambulatoryservices in the1980s 
prompted an increase in public health nurses
in the 1990s.
d. the demand for advanced practice nurses
increased in the 1980s and the 1990s as aresult 
of the economy and concern about the health of
the nation.
ANS: D
The numbers of advanced nurse practitioners increased as evidence of their cost-effectiveness as providers of
primaryand preventive health care became established.
DIF: Comprehension REF: pp. 16-17
3. Which statement accurately describes the historical perspective of nursing practice?
a. Nursing has existed to meet the needs of
populations, individuals, and aggregatesby 
providing care that is determined by the needs 
and beliefs of society in different historical
contexts.
b. As men began to become interested in nursing,
it changed into arespected profession based
on scientificfactratherthan superstition.
c. Nursing has historically accepted
individuals fromallsocialand ethnic
backgrounds.
d. The United States has led the waythroughout
historyto advance nursing and
health care by providing the first hospitaland
medicalschool.
ANS: A
Nursing has existed since biblical times to address needs ranging from contagious diseases in earlytimes to
health prevention in the present time, with care based on health needsand beliefsof the time.
DIF: Comprehension REF: p. 3 |pp. 18-19
4. The use of herbs has become a popular alternative to prescription drugs in today‘s health caremilieu. During
which other historical periods did health practices focus on the use of herbs?
a. Prehistorictimesand the Middle Ages
b. Civil War period and World WarI
c. Renaissance and Reformation periodsandthe
Colonial American period
d. Crimean Warand Civil War periods
ANS: A
During prehistorictimes, tribes used herbsto rid themselves of disease; in the Middle Ages,women used herbs.
DIF: Comprehension REF: p. 6
5. A care provider sacrifices an animal and waves an herb-filled sack over a client who is complaining of
painful jointsand chest pain with exertion. This ritualrepresents health careduring:
a. the prehistoric period.
b. earlycivilization in Egypt.
c. the Renaissance.
d. the Middle Ages.
ANS: A
During prehistorictimes, illness wasthought to be caused by evilspirits that providers attemptedto scare away
through rituals and dances.
DIF: Comprehension REF: p. 3
6. A prospective nursing student who researches universitiesthat offera baccalaureate degree innursing would
want to ensure that the program is accredited bythe:
a. American Nurses Association.
b. Commission on Collegiate Nursing
Education.
c. National Institutes of Health.
d. National Nursing Council.
ANS: B
The Commission on Collegiate Nursing Education (CCNE) is the agencythat exclusivelyaccredits
baccalaureate and graduate-degree nursing programs.
DIF: Comprehension REF: p. 4, Box 1-1
7. Clara Barton is known for:
a. becoming the first black public healthnurse.
b. establishing the Henry Street Settlement.
c. founding the American Red Cross.
d. publicizing the inadequacies of hospital-based
nursing schools.
ANS: C
The American Red Cross, founded by Clara Barton in 1882,assisted in efforts to continue publichealth nursing.
DIF: Knowledge REF: p. 11
8. Studentsare assigned to write to theirstate leadersaboutan issue affecting their community. Onestudent writes 
about the need among rural community for greater access to acute care services. Which of the following pieces
of legislation should the student use as a reference?
a. Social Security Act
b. Hill-Burton Act
c. Sheppard-Towner Act
d. U.S. Civil Service Act
ANS: B
The purpose of the Hill-Burton Act was to provide funding to construct hospitals and to helpstates in plan for other
health care facilities in accordance with the needs ofcommunities.
I
DIF: Knowledge REF: p. 13
9. The practice of public health nursing and the Henry Street Settlement are credited to:
a. Mary Breckenridge.
b. Mary Seacole.
c. Clara Barton.
d. Lillian Wald.
ANS: D
Lillian Wald,a pioneer in public health nursing, is best known forthe development andestablishment of
the Henry Street Settlement.
DIF: Knowledge REF: p. 6
10. Occupational health nursing features beliefs similar to those of which early nursing pioneer?
a. Lillian Wald
b. Florence Nightingale
c. Clara Barton
d. Mary Seacole
ANS: A
Lillian Wald developed the first nursing service for occupational health.
DIF: Comprehension REF: p. 10
11. What historical event first led to the recognition of the contribution of blacks to nursing?
a. Florence Nightingale‘s acceptance of black
nurses into the first nursing school
b. The contributions of black nurses at the
Pennsylvania Hospital, the first hospital in
America
c. MarySeacole‘s efforts to care forsoldiersduring 
the Crimean War
d. The work done bywives of wealthy blacknobles 
who carried food and medicine from house to 
house during the Middle Ages
ANS: C
Although Nightingale‘sschoolrefused Seacole, she wasable to make a difference in the CrimeanWar and later was 
recognized for her efforts.
DIF: Comprehension REF: pp. 8-9
12. World WarIcontributed to the advancement of health care by:
a. increasing the number of private care hospitals
and decreasing the role of publichealth services.
b. employing a large number ofcivilians to
provide care to returning soldiers throughthe
Red Cross.
c. introducing specialists in nursing such asnurse 
anesthetists.
d. increasing the number ofcommunityhealth
nurses.
 

Available Answer
$ 46.00

[Solved] Contemporary Nursing Issues, Trends, & Management Chapter 1-28 9th Edition

  • This solution is not purchased yet.
  • Submitted On 01 May, 2024 06:06:05
Answer posted by
Online Tutor Profile
solution
Test Bank For Contemporary Nursing Issues, Trends, & Management Chapter 1-28 9th Edition by Barbara Cherry, Susan R. Jacob Chapter 01:The Evolution of Professional Nursing MULTIPLE CHOICE 1. A client asks the nurse, ―Can you explain Medicare, an amendment to the Social Security Act?‖The nurse responds that Medicare: a. led to many hospitalclosings,along with a decrease in acute care hospital–based nursing care. b. provided medical insurance to those younger adults orchildren who were noteligible for private insurance because ofcatastrophic illnesses such ascancer. c. provided preventive care for women, infants, and children. d. ensured that individualsages 65 and olderand those with end-stage renal disease or permanent disabilities had health care insurance. ANS: D The Medicare program provides hospital insurance, Part A, and medical insurance, Part B, to all people ages 65 and older who are eligible to receive Social Security benefits; people with total, permanent disabilities; and people with end-stage renal disease. DIF: Comprehension REF: p. 14 2. Acomparison of nursing in the 1980s to nursing in the 1990s reveals that: a. in the 1990s nursing experienced a significant reduction occurred in preventable diseases caused by unsafe/unhealthylifestyles. b. tuberculosis was the primaryconcern for nursing in the 1980s, whereas the AIDS epidemic emerged and was its focus during the 1990s. c. a decrease in ambulatoryservices in the1980s prompted an increase in public health nurses in the 1990s. d. the demand for advanced practice nurses increased in the 1980s and the 1990s as aresult of the economy and concern about the health of the nation. ANS: D The numbers of advanced n...
Buy now to view the complete solution
Other Similar Questions
User Profile
EmmyR...

Contemporary Moral Issues- Essay

Task 4: Argument Elucidation Concisely outline and explain at least three premises and one conclusion of any argument from our reading. Students are strongly advised to have their argument selections approved by the ins...
User Profile
Emmac...

Contemporary Nursing Issues, Trends, & Management Chapter 1-28 9th Edition

Test Bank For Contemporary Nursing Issues, Trends, & Management Chapter 1-28 9th Edition by Barbara Cherry, Susan R. Jacob Chapter 01:The Evolution of Professional Nursing MULTIPLE CHOICE 1. A client asks the nurse, ―...
User Profile
NEWAG...

CONTEMPORARY APPROACHES TO RESEARCH IN LEARNING INNOVATIONS

CONTEMPORARY APPROACHES TO RESEARCH IN LEARNING INNOVATIONS...
User Profile
QuizM...

Complete Solutions Manual to Accompany Contemporary Abstract Algebra NINTH EDITION

Complete Solutions Manual to Accompany Contemporary Abstract Algebra NINTH EDITION Joseph Gallian University of Minnesota Duluth Complete Solutions Manual to Accompany Contemporary Abstract Algebra NINTH EDIT...
User Profile
Exper...

Contempora Issues, Trends, and Management, 7th Edition All Questions With Answers 2022/2023 update

Contemporary Nursing: Issues, Trends, and Management, 7th Edition All Questions With Answers 2022/2023 update...

The benefits of buying study notes from CourseMerits

homeworkhelptime
Assurance Of Timely Delivery
We value your patience, and to ensure you always receive your homework help within the promised time, our dedicated team of tutors begins their work as soon as the request arrives.
tutoring
Best Price In The Market
All the services that are available on our page cost only a nominal amount of money. In fact, the prices are lower than the industry standards. You can always expect value for money from us.
tutorsupport
Uninterrupted 24/7 Support
Our customer support wing remains online 24x7 to provide you seamless assistance. Also, when you post a query or a request here, you can expect an immediate response from our side.
closebutton

$ 629.35