Cash-back offer from May 20th to 25th, 2024: Get a flat 10% cash-back credited to your account for a minimum transaction of $50.Post Your Questions Today!

Question DetailsNormal
$ 45.00

Prescott's Microbiology Chapter 1-43 With Verified Solutions 12th Edition by Joanne Willey

Question posted by
Online Tutor Profile
request

Test Bank  for Prescott's Microbiology Chapter 1-43 With Verified Solutions 12th Edition by Joanne Willey

Chapter1 :The Evolution of Microorganismsand Microbiology
1) Microbiologistsstudyavariety of organisms, butallare considered either Bacteria or Archaea.
Answer: FALSE
Topic: Taxonomy of Microorganisms
Bloom's/Accessibility: 2. Understand / Keyboard Navigation ASM Topic: Module 05 Microbial 
Systems
ASM Objective: 05.04Microorganisms,cellularand viral,can interact with both human and nonhuman hosts in beneficial, neutral or detrimental ways.
Learning Outcome: 01.01a Define the term microbiology
2) All eukaryotes have a membrane-delimited nucleus.
Answer: TRUE
Topic: Taxonomy of Microorganisms Bloom's/Accessibility: 2. Understand / Keyboard
Navigation ASM Topic: Module 02 Cell Structure and Function
ASM Objective: 02.04 While microscopic eukaryotes (for example, fungi, protozoa and algae) carryoutsome ofthe same processesas bacteria,many ofthe
cellular propertiesare fundamentally different.
Learning Outcome: 01.01c Determine the type of microbe (e.g., bacterium, fungus, etc.) when given a description of a newly discovered one
3) Virusesconstitute the fourth domain of life in current biologicalclassification schemes.
Answer: FALSE
Topic: Taxonomy of Microorganisms Bloom's/Accessibility: 2. Understand / Keyboard
Navigation ASM Topic: Module 01 Evolution
ASM Objective: 01.05 The evolutionaryrelatedness of organismsis best reflected in phylogenetic trees.
Learning Outcome: 01.01b Explain CarlWoeses contributionsin establishing the three-domain system for classifying cellular life
4) Archaea are cellular organisms that have unique cell membrane .
Answer: lipids Topic:
Archaea
Bloom's/Accessibility: 1. Remember / Keyboard Navigation ASM Topic: Module 02 Cell 
Structure and Function
ASM Objective: 02.03 Bacteriaand Archaea have specialized structures(e.g. flagella, endospores, and pili) that often confer critical capabilities.
Learning Outcome: 01.01c Determine the type of microbe (e.g., bacterium, fungus, etc.) when given a description of a newly discovered one
5) Extant microorganismsare organismsfromthe fossilrecord thatare no longer present on Earth today.
Answer: FALSE
Topic: Taxonomy of Microorganisms Bloom's/Accessibility: 2. Understand / Keyboard
Navigation ASM Topic: Module 01 Evolution
ASM Objective: 01.05 The evolutionaryrelatedness of organismsis best reflected in phylogenetic trees.
Learning Outcome: 01.02a Propose atimeline of the origin and history of microbial life and integrate supporting evidence into it
6) All cellular organisms can be placed into one of three , which include the Bacteria, Archaea, and the 
Eukarya.
Answer: domains
Topic: Taxonomy of Microorganisms Bloom's/Accessibility: 2. Understand / Keyboard
Navigation ASM Topic: Module 01 Evolution
ASM Objective: 01.05 The evolutionaryrelatedness of organismsis best reflected in phylogenetic trees.
Learning Outcome: 01.01b Explain CarlWoeses contributionsin establishing the three-domain system for classifying cellular life
7) Virusesare not generallystudied bymicrobiologists because theyare notclassified asliving organisms.
Answer: FALSE
Topic: Taxonomy of Microorganisms
Bloom's/Accessibility: 2. Understand / Keyboard Navigation ASM Topic: Module 05 Microbial 
Systems
ASM Objective: 02.05 The replication cycles ofviruses(lyticand lysogenic) differ among viruses and are determined by their unique structures and 
genomes.
Learning Outcome: 01.01a Define the term microbiology
8) Protistscontain all of the following forms of life EXCEPT .
A) protozoa
B) fungi
C) slime molds
D) algae
Answer: B
Topic: Taxonomy of Microorganisms Bloom's/Accessibility:
1. Remember / Keyboard NavigationASM
Topic: Module 01 Evolution
ASM Objective: 01.05 The evolutionaryrelatedness of organisms is best reflected in phylogenetic trees.
Learning Outcome: 01.01b Explain CarlWoeses contributionsin establishing the three-domain system for classifying cellular life
9) Cells with arelativelycomplex morphologythat have atrue membrane-delimited nucleusare called .
A) prokaryotes
B) eukaryotes
C) urkaryotes
D) nokaryotes
Answer: B
Topic: Taxonomy of Microorganisms Bloom's/Accessibility: 2. Understand / Keyboard
Navigation ASM Topic: Module 02 Cell Structure and Function
ASM Objective: 02.04 While microscopic eukaryotes (for example, fungi, protozoa and algae) carryoutsome ofthe same processesas bacteria,many ofthe
cellular propertiesare fundamentally different.
Learning Outcome: 01.01c Determine the type of microbe (e.g., bacterium, fungus, etc.) when given a description of a newly discovered one
10) Cells with arelativelysimple cell morphologythat do not have atrue membrane-delimited nucleus are called .
A) prokaryotes
B) eukaryotes
C) urkaryotes
D) nokaryotes
Answer: A
Topic: Bacterial Cellular Morphology Bloom's/Accessibility:
2. Understand / Keyboard NavigationASM Topic:
Module 02 Cell Structure and Function
ASM Objective: 02.01The structure and function of microorganisms have been revealed bythe use of microscopy (including bright field, phase 
contrast, fluorescent, and electron).
Learning Outcome: 01.01c Determine the type ofmicrobe (e.g., bacterium, fungus, etc.) when given a description of a newly discovered one
11) The ribosomal RNAstudiesthat led to the division of prokaryotic organisms into the Bacteria and the Archaea were begun by .
A) Pasteur
B) Woese
C) Needham
D) Watson
Answer: B
Topic: Taxonomy of Microorganisms Bloom's/Accessibility:
1. Remember / Keyboard NavigationASM
Topic: Module 01 Evolution
ASM Objective: 01.05 The evolutionaryrelatedness of organismsis best reflected in phylogenetic trees.
Learning Outcome: 01.01b Explain CarlWoeses contributionsin establishing the three-domain system for classifying cellular life
12) Proteinsfunction in modern cellsas .
A) catalysts
B) hereditaryinformation
C) structural elements
D) both catalysts and structural elements
Answer: D
Topic: Bacterial Cellular Morphology Bloom's/Accessibility:

Available Answer
$ 45.00

[Solved] Prescott's Microbiology Chapter 1-43 With Verified Solutions 12th Edition by Joanne Willey

  • This solution is not purchased yet.
  • Submitted On 01 May, 2024 05:48:02
Answer posted by
Online Tutor Profile
solution
Test Bank  for Prescott's Microbiology Chapter 1-43 With Verified Solutions 12th Edition by Joanne Willey Chapter1 :The Evolution of Microorganismsand Microbiology 1) Microbiologistsstudyavariety of organisms, butallare considered either Bacteria or Archaea. Answer: FALSE Topic: Taxonomy of Microorganisms Bloom's/Accessibility: 2. Understand / Keyboard Navigation ASM Topic: Module 05 Microbial  Systems ASM Objective: 05.04Microorganisms,cellularand viral,can interact with both human and nonhuman hosts in beneficial, neutral or detrimental ways. Learning Outcome: 01.01a Define the term microbiology 2) All eukaryotes have a membrane-delimited nucleus. Answer: TRUE Topic: Taxonomy of Microorganisms Bloom's/Accessibility: 2. Understand / Keyboard Navigation ASM Topic: Module 02 Cell Structure and Function ASM Objective: 02.04 While microscopic eukaryotes (for example, fungi, protozoa and algae) carryoutsome ofthe same processesas bacteria,many ofthe cellular propertiesare fundamentally different. Learning Outcome: 01.01c Determine the type of microbe (e.g., bacterium, fungus, etc.) when given a description of a newly discovered one 3) Virusesconstitute the fourth domain of life in current biologicalclassification schemes. Answer: FALSE Topic: Taxonomy of Microorganisms Bloom's/Accessibility: 2. Understand / Keyboard Navigation ASM Topic: Module 01 Evolution ASM Objective: 01.05 The evolutionaryrelatedness of organismsis best reflected in phylogenetic trees. Learning Outcome: 01.01...
Buy now to view the complete solution
Other Similar Questions
User Profile
Emmac...

Prescott's Microbiology Chapter 1-43 With Verified Solutions 12th Edition by Joanne Willey

Test Bank  for Prescott's Microbiology Chapter 1-43 With Verified Solutions 12th Edition by Joanne Willey Chapter1 :The Evolution of Microorganismsand Microbiology 1) Microbiologistsstudyavariety of organisms, butallare ...
User Profile
QuizM...

Test Bank for Prescotts Microbiology 11th Edition by Willey (All 44 Chapters Covered)

Test Bank for Prescotts Microbiology 11th Edition by Willey (All 44 Chapters Covered) Test Bank for Prescotts Microbiology 11th Edition by Willey (All 44 Chapters Covered) Test Bank for Prescotts Microbiology 11th Editi...
User Profile
Solut...

Test Bank for Prescotts Microbiology 11th Edition By Willey

Test Bank for Prescotts Microbiology 11th Edition By Willey/Test Bank for Prescotts Microbiology 11th Edition By Willey/Test Bank for Prescotts Microbiology 11th Edition By Willey/Test Bank for Prescotts Microbiology 11th Edi...
User Profile
Exper...

QNT. 5040 Predicting Total Attendance at the Prescott Maple's Home Games | Solution

Performed exploratory data analysis by appropriate numerical and graphical summaries and found that none of these variables had normal distribution. The variable Hot dogs sold at the game is had a non-significant relationship...
User Profile
Exper...

Qnt. 5040The Prescott Film Studio Regression Case Study | Complete Solution

The mean and median of the total box office receipts are significantly differ. Standard deviation is 33.79, range is 105.10 and interquartile range is 41.53. The mean and median of the production costs are significantly dif...

The benefits of buying study notes from CourseMerits

homeworkhelptime
Assurance Of Timely Delivery
We value your patience, and to ensure you always receive your homework help within the promised time, our dedicated team of tutors begins their work as soon as the request arrives.
tutoring
Best Price In The Market
All the services that are available on our page cost only a nominal amount of money. In fact, the prices are lower than the industry standards. You can always expect value for money from us.
tutorsupport
Uninterrupted 24/7 Support
Our customer support wing remains online 24x7 to provide you seamless assistance. Also, when you post a query or a request here, you can expect an immediate response from our side.
closebutton

$ 629.35